Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2014. november 1., szombat

A halál mint ragyogó kezdet


Könyvajánló: Elizabet Kübler – Ross: A halál mint ragyogó kezdet

Nem könnyű feldolgozni az elmúlást, az elválást, még akkor sem, ha tudatában vagyunk annak, hogy valójában halál nem létezik.Amikor olyan ember távozik el tőlünk, aki életünknek egy nagyon fontos része volt, olyan érzés keríthet minket hatalmába, mintha önmagunk egy részét is elvesztettük volna. A nem elengedés fájdalma, nem csak lelkünkre telepszik meg, de behúzódik a csontokba, sejtekbe, izmokba, idegekbe. Azt mondjuk örökké akarunk élni, de nem beszélünk az elmúlásról, a halálról. Egészségesek szeretnénk lenni, de nem értjük meg az életet, mert elutasítjuk annak befejezését.
Hogy érthetnénk meg az életet, ha nem akarjuk megérteni a halált? Ha még mindig elbújunk előle, ha még mindig félünk tőle, és hagyjuk, hogy a sors lökdössön előre minket. Tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy könnyű téma. De a gyógyulásunk érdekében, a lelkünkben lévő kis ajtót meg kellene nyitnunk és többé nem tabuként kezelni. Értsük meg miért fontos vigyáznunk a porhüvelyünkre, még ha azt le is vesszük távozásunkkor.

  • De vajon mi történik a halál bekövetkeztekor, és után?
  • Valóban találkozunk szeretteinkkel?
  • Ha tudnánk, hogy a halál csak egy másfajta állapot és eltávozott szeretteink egészségesek és jól vannak, vajon megkönnyebbülnénk?
  • Ha megértenénk e még zárt ajtók mögötti titkos tudást, változtatna az egészségi állapotunkon? Úgy gondolom, igen!

Dr.Elisabeth Kübler – Ross feltárja előttünk ezt a titkos ajtót. Sok halálos beteg mellett kitartott és beszámolóikat összegyűjtötte. Elmondása szerint egy távozni készülő lélek még csodálatos dolgokat adhat át nekünk, akinek a legfontosabb, hogy szerettei mellett legyen az utolsó földi óráiban.A halál egy kezdet, épp úgy, mint a születés. Meg kell értenünk és még ha fáj is, és szomorúak vagyunk, egy részünknek tudnia kell örülni is, hiszen a lélek szabad. Lerakta nehéz, földi, fizikai porhüvelyét. A könyv borítója kitűnően ábrázolja az átmenetet egyik állapotból a másikba. És vajon ebből az állapotból van visszatérés?A könyv kitér erre is.

Dr. Elisabeth munkássága számomra fantasztikus. Annyi embernek nyújtott segítő kezet, megértést és szeretetet. Csodálatos, hogy olyan témát tár elénk, amiről félünk beszélni és azt úgy adja át, olyan szeretettel, hogy valóban ünnepként élhetjük meg a mindenszentek napját.

Részletek a könyvből:

„Ha nem használjuk a fejünkkel együtt a szívünket is, egyetlen lelken sem leszünk képesek segíteni. Ezt én ezek között az úgynevezett reménytelen lelki betegek között tanultam meg.”

„Ha az ember rászánja az időt, hogy az ágyuknál üljön, megtanítanak minket a meghalás fokozataira. Láthatjuk, hogyan mennek végig a düh, a kétségbeesés és miért pont én?” stádiumain, hogyan veszekednek Istennel, sőt egy időre hogyan tagadják meg Őt.”

„Bárcsak megértenénk egyszer, hogy semmi sem negatív, ami az emberrel történik, hangsúlyozom, az égvilágon semmi! A sorscsapások, a szenvedések, még a legnagyobb veszteségek is, amiket átél az ember, és bármi, amire aztán azt mondjuk: „Ha előre tudtam volna, nem hittem volna el, hogy ezt kibírom” – szóval ez mind – mind ajándék.”

„A gyerekek attól félnek a legjobban, hogy magukra maradnak a haldoklás pillanataiban, és senkit sem tudhatnak maguk körül. Csakhogy abban a pillanatban, amikor az átalakulás megtörténik, senki sincs egyedül. ”

„Aztán megláttam valamit, ami olyan volt, mint egy lótuszbimbó, amelyből egy hihetetlen színpompás virág bontakozik ki. A lótuszvirág mögött pedig egyszerre felragyogott a fény, amelyről oly sokat beszéltek a betegeim. Amikor kinyílott, sebesen vibráló lótuszvirágon át e fényhez, ehhez a hihetetlen, feltétlen szeretethez közelítettem, az egyre jobban vonzott, míg lassanként teljesen eggyé olvadtam vele.”

A könyv misztikus még is reális, tényként tár fel előttünk eddig ismeretlen ajtókat. A doktornő saját tapasztalatát is elmeséli. Bár rövid, csupán 73 oldal, de nem lehet letenni, és felejthetetlen olvasmány lehet mindenki számára. Emlékezzünk szeretteinkre, és ünnepeljük meg önmagunkat, és most is élő szeretteinket, örüljünk hogy együtt lehetünk ezen a Földi síkon.

További Könyvajánlókat olvashatsz.

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!