Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2015. január 7., szerda

Újévi köszöntő


Újévkor fogadalmakat teszünk, hogy ezt, és ezt máshogy csináljuk, változtatunk, és lefogyunk, és jobbak leszünk, és kedvesebbek, és egészségesebbek, és szó nélkül levisszük a szemetet, és befizetjük időben a csekkeket, megöntözzük időben a virágokat, szóval fogadalmakat teszünk…

Van, aki azt mondja ő ezt badarságnak tartja és nem teszi, mert úgy sem tartja be…. Sajnálom, ha valakinek ennyire kicsi a tudatossága, akaratereje, és kitartása. Lehet nagyobb célokat is kitűzni, mint hogy időben levigyük a szemetet, vagy meglocsoljuk a virágokat…

Sok ember számára ez csak játék…. és azt mondja, jövőre másképp lesz…Aztán elcsendesülnek a tűzijátékok, a trombitaszó, és másvalami is elcsöndesül…

Szilveszter után az ember ismét magához tér, és belecsöppen a hétköznapok világába. És aztán volt fogadalom, nincs fogadalom…. csak játék volt, és azt mondjuk, nincs rá időm, nincs rá erőm, hogy változzak…. végül is ez is csak egy év, nem igaz?

Aztán várjuk a csodát, hogy valami változzon körülöttünk…azt hajtogatjuk majd…. majd jövő héten elkezdem a rendszeres tornát, jövő héten elkezdtek fogyózni, diétázni, jövő hónapban én is megveszem Szaffina ételkészítő videóit (1. ételkészítő videócsomag és 2. ételkészítő videócsomag), belevágok a vegán tanfolyamba, és elkezdtek több zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani… És bár tudjuk, jó lenne, valahogy mindig találunk ezernyi kifogást, miért nem tesszük…

Jaj így, jaj úgy, most nem lehet, most nem érek rá, most nincs rá pénz, most meg energia nincs rá…. holnap lesz…..aztán a holnapból holnapután…. aztán ah…. badarság…. elfelejtjük…. hogy változtatni szerettünk volna az életünkön….

Persze könnyebb nem megfogadni semmit, és nem félni a kudarctól, önmagunktól, a sikertelenségektől, ó hát persze, hogy könnyebb! Nem röhögnek ki, ha nem sikerül, nem mutogatnak rád, „ugye én megmondtam!” De tudod mennyit veszítesz ezzel? És mennyit nyerhetnél, még ha néha el is buksz? Akik kinevetnek, azoknak általában bátorságuk sincs belevágni egy új, tudatos életbe! Akik pedig ellátnak ”jó tanáccsal”, azok nem lesznek ott, mikor a gödörben vagy! Azokra hallgass, akik igaz barátaid, akik akkor is melletted állnak, ha éppen padlót fogsz, ha éppen beteg vagy, ha éppen segítségre van szükséged, ha éppen elfogyott a pénzed….

A szívedre hallgass! A lelked megmutatja merre indulj el!

Bennük kell, hogy létre jöjjön a változás, ahhoz, hogy környezetünkben lássuk azt!

Néha apróságok is már nagy változást tudnak hozni az életünkbe. Ne azt nézd most mid nincs meg, hanem hogy mire vágysz, és azt hogyan éred el? Kezd el apró dolgokkal a változást, de ne add fel! Legalább önmagadnak tartsd be az ígéretedet!

Újév van, és hiszem, hogy valami még maradt a karácsony szelleméből, a szilveszteri jókívánságokból, vágyakból!

Emelem poharam mindazokra, akik mernek változni, mernek lépni, mernek fejlődni, elég tudatosak ahhoz, hogy betartsák azokat a szempontokat, melyek számukra, az életükbe most fontos, és előre viszi őket! Kívánom, hogy a 2015-ös évben legyen elég bátorsága, tudatossága, állhatatossága mindenkinek, hogy egy egészségesebb útra rátérjenek!

Ne csak beszélj, valósítsd is meg! Kezd el még ma!

Te mit fogadtál meg az újévben? Milyen célokat tűztél magad elé?


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!